Cum construim?

Ar trebui sa stii de la inceput ca nu toate casele din lemn sunt la fel. Incepand de la proiectare, alegerea materialelor si executia structurii, totul este foarte diferit de la un constructor la altul.

Important de stiut

Exista diferente majore intre producatorii de case, de aceea vrem sa-ti explicam in cele ce urmeaza cum construim noi casele, fara a discuta despre alte variante constructive folosite pe piata din Romania.

Este intelept sa nu presupui ca si alti constructori lucreaza la fel ca noi, ci sa ceri detalii temeinice de la oricine iti va calcula un pret pentru casa in care vrei sa iti petreci o mare parte din viata.

Proiectarea

Oferim gratuit (odata cu executia structurii) proiectul de executie al casei – faza de proiectare DTDE.

Totul porneste de aici: un proiect bine gandit de un inginer de structuri specializat pe case de lemn, realizat cu un program dedicat, care permite executia si montajul la milimetru.

Vizualizarea in 3D a structurii presupune un grad inalt de corectitudine a executiei si usurinta interventiilor ulterioare: chiar si peste 10 ani vei sti cu precizie unde este montata fiecare bucata de lemn din structura casei.

Casa va putea fi vizualizata si pe elemente componente, pentru usurinta urmaririi executiei si a montajului atat de catre constructor cat si de catre beneficiar. Eliminandu-se interventia mesterilor in procesul de proiectare a partii de executie a structurii se elimina majoritatea posibilelor erori umane ce ar putea aparea.

Materialele alese

Lemnul

Lemnul folosit este cu provenienta clara, cu certificat de conformitate emis de catre producator.

Structura se executa cu lemn KVH (KVH® KONSTRUKTIONSVOLLHOLZ) import Germania, Austria sau Cehia.

Folosim lemn de calitate, cu tehnologia de imbinare in dinti (keilgezinkt), de producatori certificati PEFC si FSC, recoltat din paduri cu exploatare responsabila.

Clasa de rezistenta a lemnului este certificata C24, fiecare bucata de lemn fiind verificata si marcata de producator inainte de iesirea din fabrica.

De ce nu folosim lemn romanesc? Pentru ca nivelul calitativ al lemnului importat este net superior si in plus producatorii romani nu pot oferi certificarile solicitate de noi.

Folosim lemn selectionat, de calitate. Lemnul din structura caselor este uscat in uscator, dimensionat milimetric, rindeluit pe toate cele patru fete.

Dimensiunile uzuale de lemn folosite la structura peretilor sunt 40 x 140 mm, iar la plansee si acoperisuri 40 x 240 mm.

Lemnul se trateaza cu o substanta polivalenta, antiinsecte, antimucegai si antifungii, avand si proprietati de ignifugare. Tratarea se face inainte de montaj, se trateaza fiecare element de lemn in parte. Folosim substantele de tratare cu cele mai bune rezultate in testele efectuate in laboratoare de incercari la foc.

Fixarile

Fixarea casei catre placa de beton se face cu ancore speciale Heco Multi Monti – varful de gama in ancorarea in beton, importate din Germania.

Imbinarile lemnului se fac cu suruburi de dulgherie HECO-Schrauben import Germania si cu cuie antismulgere batute cu ciocan pneumatic, iar in zonele necesare se monteaza piese metalice (coltare de sarcina grea), pentru a preveni orice miscare a lemnului.

Folosim la planseele peste parter si la acoperis placi multicui. Acestea sunt elemente metalice galvanizate cu ajutorul carora se poate realiza asazisa ”sudura in lemn”. Fixarile acestor placi se fac cu o presa hidraulica de 20 Tone forta, ceea ce garanteaza o calitate si o stabilitate superioare oricarui alt sistem constructiv.

Fixarea placilor se face cu cuie antismulgere batute cu ciocan pneumatic.

Hidroizolarea

Sub ziduri, pe fundatie sau placa de beton, executam hidroizolare in doua straturi.

La acoperis montam folie de difuzie de vapori, care are si rol de bariera impotriva eventualelor infiltratii de apa.

Peretii

Executia peretilor se face in fabrica, in mediu 100% uscat, acestia urmand sa fie transportati si montati la santier. Acest procedeu permite executii aproape perfecte, la nivel de milimetru. Elementele de lemn verticale sunt dispuse la maxim 625 mm distanta unul de altul, pentru o rigiditate maxima a peretelui. Sub pereti se monteaza o talpa din lemn de aceeasi latime, iar peste pereti se monteaza o centura din lemn, care leaga intreaga casa.

Planseul dintre etaje

Planseele se executa din Lemn KVH import Germania, Austria sau Cehia, grosime 24 cm.

In interiorul planseului exista suficient spatiu pentru a putea fi trase instalatiile, dupa care se monteaza izolatia din fibre de celuloza.

Peste planseu se monteaza placi izolatoare din fibre de lemn si folie de polietilena inainte de turnarea sapei.

Recomandam turnarea ulterioara a unei sape termo/fonoizolatoare cu granule din polistiren si adaos de ciment (sapa usoara).

Acest tip de planseu nu scartaie, nu transmite zgomotul, nu vibreaza si nu ”lucreaza” in timp.

Este mult mai bun izolator fonic decat o placa de beton, iar in cazul unui cutremur se comporta mai bine decat aceasta.

Avantaje

Nivelul aproape perfect permite montarea facila a parchetului, gresiei sau mochetei, fara alte interventii.

Acest tip de planseu nu scartaie, nu se misca, nu vibreaza si nu lucreaza in timp.

Este mult mai bun izolator fonic decat un planseu din beton. La parter nu se vor auzi zgomotele locuitorilor de la etaj.

Are o rezistenta statica si dinamica foarte mare. In caz de cutremur rezista mult mai bine decat un planseu din beton, si este net superior la rezistenta fata de un planseu clasic din grinzi de lemn.

Instalatiile si finisajele

Incepand de la partea de infrastructura si pana la echiparea instalatiilor, folosim doar materiale de calitate, in conformitate cu toate normele. Poti alege din mai multe variante de instalatii, in functie de utilitatile disponibile in zona ta si in functie de dorinte. Putem executa instalatia de incalzire cu centrala cu gaze, centrala pe curent, panouri radiante pe curent, incalzire in pardoseala pe curent sau prin agent termic, convectoare individuale la curent si multe alte variante. Putem monta seminee aparente, inzidite si cu circulatie de aer cald in toata casa. Daca vei considera de cuviinta, vei putea executa instalatiile pe plan local – vom avea grija sa te sfatuim pas cu pas pentru ca montarea lor sa se fie corecta.

Oferim mai multe variante de finisaj, in functie de bugetul tau si de preferinte. Bineinteles, poti executa finisajele in regie proprie. Indiferent ca vrei sa iti executam doar casa La Rosu, sau La cheie sau oricare varianta intermediara, iti stam la dispozitie in primul rand cu sfaturi corecte, ca sa te ajutam sa iei decizii bune. Depinde doar de tine ce varianta vei alege si noi te vom sustine atat cu tehnologia necesara cat si cu materiale de calitate si manopera calificata, atat cat ne vei solicita. E casa ta, deci tu stii si simti cum e mai bine!